компютърно зрение симптоми

Хората, чиято професия или хоби са компютърните спортове, изпитват най-тежки симптоми на синдрома компютърно зрение. Научете кои са те и как геймърите да предпазят очите си.

Геймъри, разпознайте типичните симптоми на синдрома компютърно зрение

Дигитална умора

Тя се изразява в болка, дискомфорт, замъглено зрение и трудност при фокусиране. Умора може да се появи само след прекаран час пред компютъра. Не отминава докато не се осигури почивка на очите.

Сухота и раздразнение на очите

Видео игрите изискват сериозна наблюдателност, „око” за детайлите и бързи реакции. Това означава, че очите „шарят” по екрана, графиките се сменят бързо, цветовете и отблясъците са силни. Всичко това води до раздразнение на зрителните органи. Появява се сухота, чувство за наличие на песъчинки или чуждо тяло в окото, зачервяване и парене. Геймърите мигат много по-рядко, когато са „погълнати” от играта, и стоят много по-близо до компютърния екран от препоръчителното разстояние. Това допълнително утежнява смущенията.

Повишена чувствителност към светлина

Много геймъри споделят, че след часове пред екрана очите им стават чувствителни към светлината и се нуждаят от повече време, за да привикнат към различните светлинни условия. Фотофобията не е точен симптом на синдрома на компютърното зрение. Но може да стане причина за дългосрочно смущение на зрението, главоболие и невъзможност за излагане на очите дори и на по-слаба светлина. Зад появата ѝ може да се крие и неподозирано до момента очно заболяване. За това е нужно при повишена чувствителност към светлина да се насрочи офталмологичен преглед.

Влошаване на зрението

Синдромът на компютърното зрение най-общо описва неразположенията, които могат да се изпитат при ежедневна, продължителна работа с компютър. Ако не се вземат мерки, той е първата крачка към влошаване на зрението. След прекарани повече от 12 часа пред екрана, в продължение на години, запалени по компютърните спортове съобщават за нарушаване на зрението. Дори и при най-малко съмнение за отслабване на зрението, задължително се консултирайте с офталмолог! Не пропускайте редовните очни прегледи, за да следите състоянието на зрението си и да вземете адекватни мерки при евентуален проблем.

При симптоми на компютърно зрение се погрижете за очното здраве!

Геймъри, погрижете се за здравето на очите си, за да можете да работите или да развивате хобито си без офталмологични проблеми. За да се справите с изпитваните смущения, предпазите очите си от компютърния екран и подобрите зрението, заложете на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът представлява комбинация от природни съставки, която осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите.

Околут Комби съдържа очни пигменти и антиоксиданти – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те възстановяват макулния пигмент, подобряват дейността на фоторецепторните клетки и остротата на зрението. Околут Комби се справя с най-често изпитваните очни проблеми при продължителна работа с компютър или друго дигитално устройство. Дозира се по 1 капсула дневно, след хранене. Няма противопоказания.

borola