очното здраве

Очното здраве е изложено на редица опасности през летните месеци. Това налага да бъдем бдителни и отговорни. Ето какво трябва да имаме предвид, ако искаме да намалим риска от очни проблеми до минимум…

Снабдяване с качествени слънчеви очила

Не бива да правим компромис със слънчевите очила. Те са много повече от аксесоар. Предпазват очите и кожата около тях от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи (UV лъчите). Купувайки ги на символична цена от неизвестен производител, рискуваме да се сблъскаме с очни проблеми. Твърде вероятно е да получим увреждане на макулата (онази част на ретината, отговорна за централното зрение и фините детайли). Това е предпоставка с течение на времето да възникне т.нар. макулна дегенерация.

От всичко казано дотук можем да обобщим, че очилата трябва да са с установен произход и марка, и да са закупени от лицензирана оптика. Единствено така можем да сме сигурни, че ще осигуряват оптимална защита от силното слънце.

Използване на еднодневни контактни лещи – сигурен щит за очното здраве

По отношение на лещите препоръката е през лятото да носим такива, които са за еднократна употреба. Съветът важи с пълна сила за ваканция на брега на морето. Там има голяма опасност морските песъчинки, прахът, разнасян от вятъра и бактериите от водата да се задържат на повърхността на лещата и да предизвикат дразнене и зачервяване.

Осигуряване на защита за очите във водата

Независимо дали сме на море, или на басейн, щом сме решили да си потапяме главата във водата непременно трябва да носим плувни очила. За да предпазват добре очите, е нужно те да прилепват плътно към лицето и да имат 100% UV защита.

Внимателно с климатика

Ако не внимаваме с климатика през лятото, рискуваме не само да настинем, но и да страдаме от сухота в очите. Ето защо в никакъв случай не бива да се излагаме на директната въздушна струя от уреда. За още по-сигурна профилактика на сухо око можем да приемаме източници на омега-3 мастни киселини (ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+), пигменти и антиоксиданти за очи.

Очното здраве през лятото има нужда от мощната природна подкрепа на…

Околут Комби/Ocolut® Combi – първият 100% натурален продукт у нас, който съдържа всички необходими очни пигменти и антиоксиданти. Приеман редовно продължително време той осигурява пълна грижа за очите и зрението. Действа като „природни очила”, които се грижат за пълната пигментна и съдова защита на зрителните органи. Защитава от очни проблеми и заболявания.

Активни съставки са четирите най-мощни протектори на зрението:

  • лутеин (10 mg)
  • зеаксантин (750 μg)
  • астаксантин (2 mg)
  • проантоцианидин (50 mg)

Съставките допълват и взаимно усилват ефекта си. Резултатът е:

  • възстановенa плътност на макулния пигмент
  • по-остро зрение
  • забавено стареене на очните клетки
  • по-добро кръвоснабдяване в зоната на зрителния анализатор

Продуктът няма противопоказания. Подходящ е за дълговременна употреба. Идеален е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни растителни капсули (VGcaps).

borola