Side Menu

Последни публикации

Blog

пигментен ретинит

Пигментен ретинит – нетрадиционен начин за овладяване

В търсене на лечение на пигментен ретинит, китайски учен намира начин за овладяване на заболяването. С традиционни за китайската култура техники, докторът успява да помогне на над 600 пациенти, а откритието му е огромна крачка в напредъка на лечението на очни заболявания.

Китайска медицина в помощ на пациентите с пигментен ретинит

Пигментният ретинит е унаследено заболяване, което се характеризира с дегенерация на ретината и загубата на светлинна чувствителност. Тези прогресивни промени водят до намалено качество на зрението, което с развитието на заболяването води до пълна загуба на зрение.

Симптоматиката на ретинита включва постепенна загуба на различни части от зрението – периферна и централна, като се наблюдава „кокоша слепота“ (трудно привикване към тъмнината).

Въпреки, че лечение в съвременната медицина още не е измислено, китайските традиционни техники дават отличен резултат при пациенти, решили да ги изпробват. Откритието за положителния ефект на този вид практики е дело на д-р Уейдун – китайски медик, създател на клиниката „Уелспринг“ във Ванкувър. Д-р Уейдун достигнал до решението да приложи китайските практики при пигментен ретинит след среща със своя пациентка с дегенеративното заболяване. На доктора му били известни ползите на традиционната китайска медицина след положителните резултати от изследванията на група учени от Китайската академия по традиционна медицина.

Д-р Уейдун споделя, че лечението не се упражнява директно върху зрителните органи. Техниките включват акупунктура и прием на билки, които в комбинация намаляват прогреса на заболяването. Акупунктурата е популярно средство, чиито резултати в облекчаването на някои здравословни състояния мнозина смятат са смайващи. Приложението на акупунктура в овладяването на пигментния ретинит, д-р Уейдун обяснява като отключващо функцията на организма за самолечение.

Двойна комбинация от очни пигменти в един продукт, борещ се с пигментния ретинит

Лутеин и зеаксантин са важните за зрението очни пигменти, които организмът ни не синтезира. Техният прием трябва да става чрез ефективни продукти за подобряване на очното ни здраве. Такъв продукт е Околут Дуо/Ocolut® Duo. Офталмолозите у нас препоръчват приема на Околут Дуо за успешно овладяване и превенция на очни заболявания като пигментен ретинит и макулна дегенерация. Той съдържа стандартизираните очни пигменти лутеин и зеаксантин в комбинация с висока концентрация и чистота. Околут Дуо е 100% естествен продукт, който е подходящ за прием и от вегетарианци и вегани, тъй като се намира под формата на напълно усвоими от организма растителни капсули. Не предизвиква странични ефекти и има удобен прием – по 1 капсула на ден след хранене.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar