пигментен ретинит лечение

В търсене на лечение на пигментен ретинит, китайски учен намира начин за овладяване на заболяването. С традиционни за китайската култура техники, докторът успява да помогне на над 600 пациенти. Откритието му е огромна крачка в напредъка на лечението на очни заболявания.

Китайската медицина в помощ при лечение на пациенти с пигментен ретинит

Пигментният ретинит е унаследено заболяване, което се характеризира с дегенерация на ретината и загубата на светлинна чувствителност. Тези прогресивни промени водят до намалено качество на зрението, което с развитие на заболяването води до пълна загуба на зрение. Симптомите включват постепенна загуба на различни части от зрението – периферна и централна. Наблюдава се „кокоша слепота“ (трудно привикване към тъмнината).

Въпреки, че лечение в съвременната медицина още не е измислено, китайските традиционни техники дават положителен резултат при пациенти, решили да ги изпробват. Откритието за благоприятния ефект на този вид практики е дело на д-р Уейдун – китайски медик, създател на клиниката „Уелспринг“ във Ванкувър. Д-р Уейдун достигнал до решението да приложи китайските практики при пигментен ретинит след среща със своя пациентка с дегенеративното заболяване. На доктора били известни ползите на китайската медицина след положителните резултати от изследванията на учени от Китайската академия по традиционна медицина.

Д-р Уейдун споделя, че лечението не се упражнява директно върху зрителните органи

Техниките включват акупунктура и прием на билки, които в комбинация намаляват прогреса на заболяването. Акупунктурата е популярно средство, чиито резултати в облекчаването на някои здравословни състояния мнозина смятат са смайващи. Приложението на акупунктура в овладяването на пигментния ретинит, д-р Уейдун обяснява като отключващо функцията на организма за самолечение.

Двойна комбинация от очни пигменти за борба с пигментния ретинит

Лутеин и зеаксантин са важните за зрението очни пигменти с антиоксидантен ефект, които организмът ни не синтезира. Техният прием трябва да става чрез ефективни продукти за подобряване на очното ни здраве. Такъв продукт е мощният офталмопротектор Околут Дуо/Ocolut® Duo. Офталмолозите у нас препоръчват приема на Околут Дуо за успешно овладяване и превенция на очни заболявания като пигментен ретинит и макулна дегенерация. Той съдържа стандартизираните незаменими очни пигменти лутеин и зеаксантин в комбинация с висока концентрация и чистота. Околут Дуо е 100% натурален продукт, съдържащ естествени активни съставки без добавени консерванти и изкуствени овкусители. Той е подходящ за прием от вегетарианци и вегани, тъй като се намира под формата на напълно усвоими от организма растителни капсули. Не предизвиква странични ефекти и има удобен и икономически изгоден прием – по 1 растителна капсула на ден, след хранене.

borola