ретина заболявания

Интересувате се кои са главните заболявания, които засягат нашата ретина? Тогава не пропускайте да прочетете настоящата статия! В нея ще откриете информацията, която ви е нужна.

Най-често срещаните заболявания, които засягат ретината

Клиничната практика сочи, че най-честите заболявания на ретината са:

Причина за появата на макулна дегенерация и пигментен ретинит – двете най-чести заболявания, които поразяват нашата ретина

Свободните радикали са един от най-големите врагове на ретината. Продължителното влияние на тези вещества намалява чувствителността на ретиналните клетки към светлината. Стига се до отслабване и влошаване на зрението.

Най-потърпевша от действието на свободните радикали е макулата – централната част на ретината. В резултат на увреждането на макулата се нарушават централното и периферното зрение. Така постепенно се развиват двете често срещани заболявания на ретината – пигментен ретинит и макулна дегенерация.

Овладяване на пигментен ретинит и макулна дегенерация

Пигментният ретинит е наследствено и генетично заложено заболяване. То не може да бъде предотвратено, но зрението на засегнатите може да бъде поддържано така че да им служи цял живот. Лечението на макулна дегенерация също е насочено към поддържане на зрението и предпазване от допълнителното му влошаване.

Важно е да се знае, че за да се запази максимално зрителната острота е необходимо да се реагира още при поява на първи симптоми на пигментен ретинит и макулна дегенерация. Не бива да се забравя, че осигуряването на високо дози пигменти за очи, е от изключително значение за успешния изход.

Едно решение за макулна дегенерация и пигментен ретинит – двете най-чести заболявания, засягащи нашата ретина

За поддържане на зрението при макулна дегенерация и пигментен ретинит лекарите препоръчват редовен прием на Околут Дуо/Ocolut® Duo. Този 100% натурален продукт съдържа максимални количества пигменти за очи. Всяка растителна капсула на Околут Дуо доставя на очите лутеин (20 mg) и зеаксантин (1500 μg). И двата очни пигмента са в максимално пречистена форма. Взаимно допълват и усилват действието си. В резултат на перфектния синхрон помежду им съставките влияят благоприятно на макулата и ретината. Защитават ги от негативното влияние на свободните радикали и ги предпазват от увреждане.

Околут Дуо е не само ефективен, но и напълно безопасен. Не съдържа консерванти и изкуствени овкусители. Не предизвиква нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула дневно, след хранене. Идеално решение е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни изцяло растителни капсули (VGcaps). Наличен е на сайта на www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран.

borola