проблеми с очите

Зрението е най-сложното сетиво и играе жизненоважна роля във функцията на мозъка, която може да пострада при проблеми с очите. Човешкото око се състои от няколко компонента, които работят заедно, за да образуват единен образ, който мозъкът може да интерпретира и разбере. Способността на мозъка да интерпретира и разбира визуална информация зависи от здравето на окото. Влошеното състояние на очите може да доведе до няколко неврологични разстройства и значително да влоши функцията на мозъка. Окото е свързано с мозъка чрез зрителния нерв, който изпраща визуална информация за обработване. В следващите редове споделяме по-подробно как увреждането на очите може да повлияе върху здравето но мозъка.

Проблеми с очите – как влияят на мозъка?

Ако очното здраве не е на ниво, мозъкът може да не получи визуалната информация, от която се нуждае, за да функционира оптимално. Това крие риск от когнитивна дисфункция, увреждане на паметта и намален обхват на вниманието.

Невродегенеративните заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон са свързани с влошено очно здраве. Изследванията показват, че проблеми с очите като катаракта, глаукома и свързана с възрастта макулна дегенерация увеличават риска от развитие на тези невродегенеративни състояния. Проучвания показват още, че хората, страдащи от зрителни нарушения, като възрастова дегенерация на макулата, глаукома и катаракта може да изпитват смущения, подобни на симптомите при деменция или болестта на Алцхаймер. Поведенческите проблеми, до които понякога водят зрителните нарушения, повлияват негативно психичното здраве и цялостно благосъстояние. В резултат е възможно хората с влошено очно здраве да страдат по-често от депресивни състояния и ниска самооценка.

Някои очни заболявания като астигматизъм и синдром на хронична сухота в очите могат да предизвикат мигрена. Мигрената от своя страна може да повлияе на мозъчната функция и да доведе до промени в настроението, зрителни смущения, намалена концентрация и когнитивни проблеми.

Не на последно място, проблемите с очите крият риск от вестибуларни нарушения и повишават риска от падане. Когато очите не работят правилно, те могат да повлияят на баланса на тялото и в резултат да настъпи замайване, световъртеж и загуба на равновесие. Паданията при възрастните хора са особено опасни, защото могат да причинят сериозни травми, дори мозъчна.

От написаното дотук става ясно, че грижата за очното здраве трябва да бъде приоритет

Ето защо офталмолозите у нас препоръчват прием на природен продукт, който се грижи по най-добрия начин за очното здраве и е напълно безопасен. Околут Комби / Ocolut® Combi е първия натурален офталмопротектор у нас, който съчетава всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула (VGcaps) доставя на организма четири специално подбрани природни съставки. Визираме лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Иновативната комбинация осигурява пълна протекция за очите, подобряване на зрението и забавяне на прогресията при страдащите от различни очни болести.

Приемът допринася за по-добра функция на ретината, макулата и лещата на окото. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозира се само по 1 растителна капсула дневно. Икономически изгоден е, а иновативната фармацевтична форма, в която се предлага го прави отличен избор за вегани и вегетарианци. Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola