очните проблеми

Очните проблеми се увеличават с около 25% през летните месеци. Това е заключението на мултидисциплинарен екип от учени от Калифорнийския университет, Лос Анджелис (UCLA) в САЩ. Разберете кое им дава основание да мислят така и какви превантивни мерки е най-удачно да се предприемат.

На какво се дължи тенденцията към нарастване на очните проблеми през летния сезон?

Американските учени са категорични, че основните рискови фактора, които водят до зачестяване на проблемите с очите през най-горещия сезон от годината, са:

Вредната слънчева радиация

„Лятото ни приканва да прекарваме повече часове навън. Това автоматично означава, че сме изложени на прекомерното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Вредните слънчеви лъчения имат необратим кумулативен ефект върху един от най-крехките и уязвими сетивни органи – очите. Ако органите на зрението са лишени от адекватна защита, шансът да възникнат редица офталмологични проблеми е огромен“, алармират изследователите.

Продължителен контакт с водата

„Високите температури през лятото ни карат да търсим спасение във водата. Високата концентрация на соли в морето и на хлор в басейна обаче не бива да се пренебрегва. Те увеличават риска от възникване на проблеми с очите като зачервяване, усещане за „пясък“ и замъглено зрение“, предупреждават учените.

Как да се предотвратят очните проблеми през лятото?

Членовете на научния екип са единодушни, че понижаването на опасността от проблеми с очите през летните месеци е възможно, като се намали или елиминира въздействието на рисковите фактори. Това може да се случи чрез:

  • използване на качествени слънчеви очила, които блокират 100% от UV лъчите. Препоръчително е да се носят дори в мрачно време, тъй като слънчевото лъчение прониква през облаците
  • носене на широкопола шапка или тип бейзболна с козирка
  • използване на плувни очила
  • избягване носенето на контактни лещи в басейна или на плажа, тъй като те увеличават опасността от възпаление на очите
  • приема на пигменти и антиоксиданти за очи

Висококачествено природно средство с оптимални дози очни пигменти и антиоксиданти за ефективна превенция на очни проблеми през лятото

Оптимални дози от всички необходими „пазители“ на зрението у нас могат да бъдат намерени в мощния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Всяка негова капсула съдържа лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg), които взаимно допълват ефекта си. В резултат на комплексното действие на активните съставки Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита за очите. Рискът от очни заболявания е понижен, а доброто зрение е гарантирано благодарение на:

  • възстановената плътност на макулния пигмент
  • подобрената функция на фоторецепторните клетки
  • намалената пропускливост на капилярите и перивенозната тъкан

Поради изцяло природния си произход Околут Комби е абсолютно безвреден и е подходящ за продължителна употреба. Може да се приема дори от вегетарианци и вегани, тъй като се предлага под формата на изцяло растителни капсули (VGcaps).

borola