при уморени очи

При уморени очи изпитваме неприятно чувство, често съпроводено от зачервяване на склерата, размазано зрение и дори главоболие. Ако редовно се сблъсквате с очния проблем, не пропускайте настоящата статия, в която ще ви разкрием как да го разрешите с природни средства.

Помощ от природата при уморени очи

Резенчета краставица или картоф

Краставицата и картофът оказват особено благоприятно действие при уморени очи. За да разгърнат ползите си обаче, трябва да са изстудени и нарязани на тънки шайби. Ето защо се налага да ги охладите добре в хладилника и след това да ги нарежете. Щом приключите с подготовката, наложете внимателно резенчетата върху клепачите и постойте с тях в продължение на 15 минути. Отстраните ли ги, ще почувствате очите си отпочинали, а погледът – ясен.

Пакетче чай

Ако започвате деня си с чаша чай, не пропускайте да го използвате като средство срещу уморени очи. Единственото, което трябва да направите, след като го изпиете, е да запазите малкото филтърно пакетче. Веднъж охладено и наложено върху очите то ще ви дари с усещане за комфорт и отмора.

Лайка

Лечебното растение се използва успешно за намаляване на умората в очите. Способността му да отморява очите и зрението се дължи на противовъзпалителните и болкоуспокояващите свойства. Ползата се разкрива ясно след като се приготви отвара от билката. Когато изстине, с нея се напояват памучни дискове или марля. Приготвените компреси се поставят на очите и престояват около 20 минути.

Копър

Ароматната подправка намира приложения не само в кулинарията, но и в народната медицина. Настойката от нея е особено ефикасна срещу уморени очи. За приготвянето ѝ е необходимо да добавите 1 супена лъжица копър в литър вряща вода. След като се охлади, се нанася на очите с помощта на марля.

Студена вода

Простите решения също са-ефективни. Студената вода е именно такова и ще го докаже, като наплискате уморените очи с нея. Ниската температура отпуска мускулите на очите и снема напрежението. Можете също така да поставите върху клепачите влажна кърпа и да полежите с нея няколко минути.

Най-доброто натурално средство при уморени очи

Видни български офталмолози напомнят, че ефективността на домашните трикове срещу уморени очи може да бъде увеличена с мощния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Те горещо препоръчват приема на напълно естествения продукт, тъй като той възстановява зрителната острота и снема умората и напрежението в очите. Благотворният му ефект се дължи на пълния набор от пигменти (лутеин, зеаксантин) и антиоксиданти (астаксантин, проантоцианидин) за очи. Прецизно дозирани и пречистени до съвършенство, те осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите и намаляват риска от редица очни заболявания.

Околут Комби има изключително удобен прием, напълно безопасен е дори при дълговременна употреба и е подходящ за вегани и вегетарианци.

borola