зрение книги

Четенето на книги носи много ползи – стимулира паметта, мисловните процеси, интелекта и въображението, но крие и много рискове за нашите очи и зрение. Възможно е взирането в страниците да доведе до умора и болка в зрителния орган, очна сухота и отслабване и влошаване на зрителната способност. За да се избегнат неприятните последствия за зрението, е нужно да се предприемат определени мерки. Ако се придържате към съветите по-долу, четенето ще бъде за вас единствено източник на удоволствие и няма да вреди на очите.

Вижте какво да направите, ако обичате да четете книги и искате да поддържате отлично зрение

Минимално допустимо разстояние на книгата от очите

Един от начините за осъществяване на протекция на зрението по време на четене е книгата да не се намира на разстояние по-малко от една педя от носа.

По-често мигане и почивка на очите

За да предотвратите сухотата на очите, докато четете, не забравяйте да мигате често или да отклоните поглед от страницата.

Подходяща светлина за четене

Осигуряването на подходяща светлина за четене също е от съществено значение за предпазването на очното здраве. Специалистите напомнят, че светлината трябва да осветява достатъчно добре текста и да не е прекалено ярка и заслепяваща.

Подхранване на очите

Една от основните грешки, които четящите хора правят, без дори да осъзнават, е липсата на подхранване на очите. Можете да си спестите очните проблеми вследствие на четенето, ако снабдявате редовно очите с нужното количество очни пигменти, от които те се нуждаят.

Сигурно много хора са убедени, че с приема на познатите на всички витамини А, В, С и Е са осигурили цялостна защита на очите. Това е вярно, но само донякъде. Има още 4 очни пигмента и антиоксиданта, без които е невъзможно да се поддържа оптимално очно здраве. Става въпрос за лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин.

Рационална комбинация от всички необходими очни пигменти и антиоксиданти за отлично зрение при четене на книги

Оптимално количество от всички необходими очни пигменти и антиоксиданти – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин – можете да си набавите с помощта на мощния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Това е първият 100% натурален продукт на българския пазар, който осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Приеман според предписанието, Околут Комби осигурява отлична зрителна острота при четене и предотвратява изсушаването на окото. Премахва умората и предпазва от влошаване и отслабване на зрението. Ползите от Околут Комби обаче не се изчерпват дотук! Той предпазва от редица очни заболявания и рефракторни нарушения.

Околут Комби е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Предлага се в иновативни растителни капсули (VGcaps), което го превръща в отличен избор за вегани и вегетарианци.

borola