авокадо очи

Костилката от авокадо подкрепя здравето на нашите очи и оказва благотворно действие върху зрението! Това е мнението на американски специалисти по хранене, цитирани от в. „Дейли Мейл“. Нека видим на какво се дължат ползите на авокадото и в частност на неговата ядка за зрителните органи.

Авокадо – суперхрана за добро здраве на тялото, и по-специално на нашите очи

Авокадото е изключително богато на редица важни нутриенти. То доставя на организма ненаситени мазнини (включително незаменимите омега-3 мастни киселини) и над 20 витамина и минерала. Благодарение на действието на тези вещества авокадото намалява риска от остеопороза при жени в пре- или менопауза, предпазва сърцето и помага за укрепване на кръвоносните съдове. Не на последно място благоприятства здравето на очите. Важно е се отбележи, че най-полезните вещества за зрението се намират в костилката. Ето защо тя не бива да се изхвърля за нищо на света.

Ядката от авокадо – подценяван източник на полезни витамини и антиоксиданти за очи

Оказва се, че в ядката се крият над 70% от витамините и антиоксидантите в плода. Тези вещества са много полезни за очното здраве. Освен че поддържат зрението, те помагат в борбата със свободните радикали – основен фактор за намаляване на зрителната острота и развитие на сериозни очни болести.

Силното антиоксидантно действие на ядката на авокадото се дължи основно на витамин А, C и Е, които се съдържат в нея. Витамин C и E са сред най-силните антиоксиданти. Те неутрализират свободните радикали, защитават ретината и очния нерв от вредното им действие и подпомагат процесите на пречистване на организма.

Прекрасно допълнение към ядката от авокадо в ежедневната грижа за нашите очи…

Редовният прием на пигменти и антиоксиданти за очи е идеално допълнение към ядката от авокадо в грижата за очното здраве. Тези ценни вещества са включени в състава на природния продукт от фамилия ОколутОколут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор съчетава в едно силата на лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Благодарение на факта, че взаимно допълват благоприятните си ефекти Околут Комби:

  • възстановява плътността на макулния пигмент
  • подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а от там и остротата на зрението
  • забавя стареенето на очните клетки
  • предпазва и възстановява съдовете на ретината
  • подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Околут Комби е не само ефективен, но и напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola