вреди за очите

В следващите редове ще посочим какво нанася вреди за очите през летните месеци. Ще дадем и насоки как да се избегнат опасностите и да се запази добро очното здраве.

Ето какво носи вреди за очите през летните месеци:

Слънцето

Прекомерното излагане на слънце без подходяща протекция може да причини изгаряне на роговицата и очни проблеми, като сухота в очите, парене и замъгляване на зрението. Доказано е още, че незащитеното излагане на слънце може да ускори развитието на очните заболявания катаракта и макулна дегенерация. За най-добра защита заложете на комбинацията качествени слънчеви очила с UVA и UVB филтър и лятна шапка с широка периферия.

Инфекциите

Рискът от инфекции на очите през летните месеци е много голям. Причината се крие в извършването на някои характерни за топлите месеци активности, които повишават опасността от инфектиране на очите с различни патогени. За да се предпазите спазвайте висока хигиена, въздържайте се от докосване на лицето и очите и избягвайте близък контакт с хора, видимо страдащи от очна инфекция. Пазете очите от пряка слънчева светлина, високи температури и въздушната струя на климатиците, която може да разпространява болестотворни микроорганизми.

Някои активности навън

Извършвайки някои типично летни дейности навън, несъзнателно поставяме очното си здраве в риск. Плуването в морето и в изкуствените басейни може да бъде опасно, ако се върши без предпазни очила. Очите могат да бъдат увредени от влиянието на солената морска вода и тази, наситена с пречистващи химикали. Някои интензивни спортове също поставят очите ни в риск от случайни травми. Косенето на ливадата и работата в градината също трябва да бъдат извършвани при носене на обезопасителни очила, защото излагат на риск очите от замърсяване и нараняване. Летните ваканции, купони, силни светлини и стоене до късно също могат да причинят дискомфорт на очите, като зачервяване, раздразнение, сухота или размазване на зрението.

Помощ за противодействие на факторите, които носят вреди за очите през лятото

След като научихте колко много фактори могат да навредят на очите през летните месеци, узнайте и как успешно да им противодействате. Осигурете пълна защита на очите си, като следвате посочените по-горе методи за предпазване, и започнете прием на офталмопротектори. За тези средства се знае, че защитават от вредните условия на околната среда, като същевременно подпомагат очното здраве и добро зрение. За пълна пигментна и съдова протекция на зрителните органи се доверете на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът съдържа мощна комбинация от очните пигменти лутеин и зеаксантин, и антиоксидантите за очи астаксантин и проантоцианидин. Заедно те способстват за защитаване на очите от свободните радикали, укрепват съдовете и подобряват микроциркулацията на кръвта в зоната на ретината. Приемът на Околут Комби през летните месеци неутрализира фототоксичното действие на UV-лъчите, спасява от чувство за сухота, парене и преумора на очите, и подобрява остротата на зрението.

borola