природни средства за очите

Сред най-полезните природни средства за очите се отличават няколко естествени вещества със силно изразен антиоксидантен ефект. Според Американската оптометрична асоциация приемът на антиоксиданти намалява опасността от възрастово обусловена макулна дегенерация и катаракта. Ежедневното им набавяне чрез храната или във вид на хранителна добавка забавя развитието на посочените заболявания, ако са вече на лице. Научете още за въздействието им върху очното здраве и как най-лесно да си ги осигурите!

Най-добрите антиоксидантни природни средства за очите

Бета каротин

Бета каротинът е вид каротеноид – естествен растителен пигмент. След като се преработи от организма се превръща в ретинол или витамин А. Необходим е за добрата функция на имунната система и зарастването на раните. Защитава външната обвивка на очите – роговицата и подобрява нощното зрение. Сред най-богатите на бета каротин храни, са морковите, камбите, сладките картофи, тиквата и листните зеленчуци със зелен цвят.

DHA, EPA и GLA

Докозахексаенова, ейкозапентаeнова и гама-линоленова киселина са омега мастни киселини с множество ползи както за общото, така и за здравето на зрителните органи. Те са фундаментални хранителни вещества, осигуряващи остро зрение и здрава ретина. Успешно се справят с често срещания синдром на сухото око и защитват срещу развитие на макулна дегенерация, диабетна ретинопатия и катаракта. Омега 3 и 6 мастни киселини можете да си набавите чрез консумация на сьомга, риба тон, фъстъчено масло, орехи, авокадо.

Лутеин и зеаксантин

Лутеин и зеаксантин са две от най-полезните вещества за очи с висок антиоксидантен профил. Действието им е насочено към филтриране на увреждащата синя светлина и поддържане и защита на фоторецепторните клетки. От близо 600 каротеноида, откриващи се в природата, лутеин и зеаксантин се намират във високи количества в макулата на окото. Нивото им в тази област от очната ретина се обозначава като оптична плътност на макулния пигмент. Той е биомаркер за определяне функцията на зрението и прогнозиране на очни заболявания.

Лутеин и зеаксантин са едни от веществата, които не се синтезират в организма. Това налага набавянето им отвън – чрез храната. По този начин обаче, не можем да си доставим нужните количества от есенциалните за очното здраве пигменти. За това е удачно да се започне прием на природни продукти с оптимално съдържание на антиоксиданти и пигменти за очи.

Комбинация от антиоксиданти и пигменти в иновативни природни средства за очите

За компенсиране нуждите на очите от пигменти и антиоксиданти са създадени висококачествени офталмопротектори с изцяло природен произход. Най-добрата комбинация от вещества с мощен антиоксидантен ефект ще откриете в Околут Комби/Ocolut® Combi.

Продуктът съдържа съчетание от четири активни вещества за пълна пигментна и съдова защита на очите – лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Те възстановяват плътността на макулния пигмент, предпазват очите от фототоксичното действие на слънчевите лъчи и блокират негативното въздействие на свободните радикали. Укрепват стените на кръвоносните съдове и подобряват микроциркулацията на кръвта в окото. Подпомагат остротата на зрението, предпазват очите от стареене и понижават риска от развитие на очни заболявания. Спомагат за преодоляване на мъчителната сухота и умора в очите при работа с компютър.

Високото качество на активните компоненти е гаранция за безопасност дори при продължителен прием.

borola