очи зима

Навън е зима и трябва да положим усилия, за да защитим нашите очи от негативното действие на факторите на околната среда. Нека видим кои са зимните предизвикателства за органите на зрението и как да им отговорим подобаващо.

Опасностите, които студената зима крие за нашите очи

Независимо от мястото, на което се намираме – на работа, навън или вкъщи, е важно да знаем какво застрашава здравето на очите през зимата.

Първият голям враг на очите през зимните месеци е сухият въздух навън и в обитаваните помещения. Той създава предпоставка за изсушаване на очната повърхност и възникване на възпаления.

Вторият неприятел на органите на зрението са ултравиолетовите лъчи. Макар и по-оскъдни отколкото през лятото, те проникват през облаците и увреждат незащитените очи.

Два лесни за изпълнение съвета, с помощта на които можем да поддържаме здравето на нашите очи през настоящата зима

По-далеч от източника на топлина

Топлата струя въздух, която идва от камината или климатика е възможно да раздразни и изсуши очите. Това може да породи усещане за болка при хората, страдащи от сухота в очите (хронично състояние, при което се наблюдава недостатъчно производство на сълзи). Ето защо специалистите напомнят да не се стои много близо до източника на топлина.

Носене на слънчеви очила с UV филтърни стъкла

След края на лятото повечето хора свалят слънчевите очила. Това обаче е изключително опасно, тъй като, както вече споменахме, ултравиолетовите лъчи проникват през облаците и вредят на очите. Когато има сняг те се отразяват в него и увреждащото им действие става два пъти по-силно. Именно поради това офталмолозите съветват да носим слънчеви очила, които блокират до 100% UV лъчите, целогодишно.

Природна защита за нашите очи през настоящата зима

Околут Комби/Ocolut® Combi е най-препоръчваният природен продукт от офталмолозите у нас за предпазване на очите от неблагоприятните условия на средата през зимата. Мощното офталмопротективно действие на Околут Комби се дължи на рационалния му състав. Всяка растителна капсула доставя на очите всички необходими очни пигменти и антиоксиданти – лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките взаимно усилват и допълват своя ефект. В резултат осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Научно доказано е, че Околут Комби допринася за поддържане на добро зрение, като възстановява плътността на макулния пигмент, подобрява функцията на фоторецепторните клетки и кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. Това обаче не е всичко! Околут Комби предпазва от най-честите очни заболявания и рефракторни нарушения.

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Приема се по 1 капсула дневно, след хранене. Подходящ е за продължителен прием.

borola