очи проблеми

Съществуват редица проблеми, които могат да засегнат нашите очи – от по-безобидни състояния до изключително опасни очни заболявания. Кои са те и как да предпазим очите и зрението си – прочетете статията до край, за да научите.

Кои са най-често срещаните очни проблеми, засягащи нашите очи?

Днес мнозина страдат от проблеми с очите и зрението. Това е нормално предвид натоварванията, на които са подложени очите ни. Повечето оплаквания предизвикват сериозен дискомфорт.

Сред най-често срещаните очни смущения е синдромът на компютърното зрение. Хиляди хора се оплакват от умора, зачервяване и подуване на очите, сърбеж, парене, сълзене или сухота в очите. Макар и да не са тежки състояния, тези оплаквания рядко отшумяват сами. Те напомнят за себе си през определено време, ако не се предприемат мерки за овладяването им.

Кои са най-тревожните заболявания, застрашаващи очите и зрението?

Наред с по-леките състояния, все повече зачестяват и случаите на сериозни зрителни заболявания. Като очни болести се означават заболяванията, засягащи зрителния анализатор. Всяко негово звено може да бъде увредено от различни очни заболявания. При ненавременно лечение се намалява зрителната острота и нараства опасността от частична или пълна загуба на зрение.

Катаракта, макулна дегенерация и глаукома са сред най-опасните очни заболявания. Ако не се овладеят своевременно, могат да доведат до загуба на зрението. От една страна, появата им може да се дължи на напредване на възрастта и съответните промени в организма. От друга страна, условията на живот допълнително ускоряват настъпването на тези промени и зрителни проблеми се появяват и при все повече млади хора. Това налага нуждата от качествена профилактика, навременно реагиране при поява на симптоми и избиране на ефективен метод за лечение.

Средства от природата, предпазващи нашите очи от проблеми

Макар очните състояния и заболявания да са толкова разнообразни, съществуват средства за профилактика на всяко от тях. Офталмолозите у нас препоръчват да проведете успешна превенция срещу очни увреждания с природните продукти Околут. Балансираният състав и оптималните концентрации на активните съставки превръщат фамилия Околут в универсално офталмопротективно решение без аналог.

Продуктите Околут се използват еднакво добре при профилактика и поддържащо лечение на редица очни състояния и заболявания. Ако страдате от сухота и умора в очите, затруднено нощно виждане или възпаление на очния нерв, защитете зрението си с Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор съдържа рационална комбинация от очни пигменти с антиоксидантно действие. Прилага се още при висок риск от очни увреждания и за превенция и лечение на ретинопатии.

При профилактика и поддържаща терапия на макулна дегенерация и пигментен ретинит се доверете на Околут Дуо/Ocolut® Duo. Продуктът представлява съчетание от най-високо количество незаменими очни пигменти – лутеин и зеаксантин. Те насищат макулата и ретината и ги защитават от оксидативния стрес.

borola