риск от макулна дегенерация

Познаването на предразполагащите фактори, водещи до повишен риск от макулна дегенерация е от огромно значение за протекция на очното здраве. Узнайте кои са те и се стремете да ги избягвате, за да намалите опасността от развитие на очното заболяване.

Основни групи фактори, водещи до висок риск от макулна дегенерация

Тютюнопушене

Цигареният дим е основен „замърсител“ на организма, източник и стимулатор на образуването на свободни радикали. Именно те са в основата на увреждането на макулата и развитието на очни заболявания.

Наднормено тегло

Натрупването на излишни килограми е предпоставка за високо кръвно налягане и развитие на атеросклероза. Те, от своя страна, водят до влошаване на кръвоснабдяването на окото и увреждане на фините му кръвоносни съдове. Следва появата на проблеми със зрението, включително и развитие на макулна дегенерация.

Слънчева светлина

Слънчевата светлина има директно негативно влияние върху зрението. Независимо от сезона очите трябва да се защитават от пряката слънчева светлина с помощта на шапка и качествени слънчеви очила.

Намаляване влиянието на рисковите фактори не е достатъчно условие за елиминиране на риска от дегенерация на макулата

За максимална защита от коварното очно заболяване, способно да ни лиши от централно и детайлно зрение, е необходимо още нещо. С напредване на възрастта и в условия на непрекъснато действащи вредни влияния, естествените защитни сили на очите намаляват.

Съществуват пигментни вещества, които се натрупват в ретината и макулата и изпълняват роля на естествен филтър срещу вредните слънчеви лъчи и действието на свободните радикали. Много е важно да се поддържа непрекъснат прием на тези важни очни пигменти с антиоксидантно действие. Пълноценното снабдяване на организма с тях е най-сигурната мярка за предпазване от макулна дегенерация или за забавяне на прогресирането на заболяването.

Най-високо количество очни пигменти за защита от макулна дегенерация

С храната в организма не постъпват достатъчни количества очни пигменти. Затова е необходимо те да се приемат допълнително под формата на природен продукт. С особена сила това важи за хората, попадащи в рисковите групи за развитие на очното заболяване. При тях на помощ идва офталмопротективното средство Околут Дуо/Ocolut® Duo.

Най-пълноценният начин, по който може да се снабди организмът с необходимите очни пигменти, е чрез прием на Околут Дуо. Той съдържа високо количество стандартизирани очни пигменти (лутеин и зеаксантин) с антиоксидантен ефект, необходими за профилактика и поддържащо лечение на макулна дегенерация. Приемът на само 1 капсула Околут Дуо на ден е достатъчен за максимална пигментна защита на ретината и макулата от факторите, провокиращи увреждане.

Околут Дуо съдържа пречистени и стандартизирани естествени съставки с доказан благоприятен ефект върху очното здраве. Приемът на продукта е удобен и икономически изгоден като не предизвиква странични ефекти. Околут Дуо се дозира по 1 растителна капсула дневно.

borola