макулна дегенерация лечение

Своевременното лечение на макулна дегенерация е в състояние да запази и дори да възстанови нарушеното зрение на засегнатите. Това доказва нов метод за лечение, който дава надежда на страдащите от дегенерация на макулата. Още информация за очното заболяване и начините за овладяването му ще получите в публикацията.

Какво представлява очното заболяване макулна дегенерация?

Макулната дегенерация е патологично състояние, което засяга очите. Най-често се проявява с нарушено централно зрение, в резултат на което се влошава фокусирането и четенето. Наблюдава се постепенно замъгляване и размазване на зрението, което затруднява ежедневните дейности и влошава качеството на живот. Макулната дегенерация се свързва с възрастовите промени в организма и поради това обикновено се обозначава като възрастово обусловена макулна дегенерация. Тя е и водеща причина за нарушено зрение при хората над 55 години. Има случаи, при които заболяването се наблюдава и при млади хора. При тях, то може да се дължи на генетични аномалии, водещи до постепенна атрофия на макулата. Само в САЩ понастоящем от очното заболяване страдат над 1,5 милиона души. В бъдеще се очаква броят им да нарасне.

Алтернативно лечение на макулна дегенерация със стволови клетки

Специалистите от Юнивърсити колидж, болница „Мурфийлдс“ в Лондон и Шефилдският университет прилагат иновативен подход в лечението на макулна дегенерация. Те вече са успели да възстановят зрението на няколко от своите пациенти с очното заболяване като са използвали клетки от очите им. Очаква се учените да насочат усилията си към подобряване на този метод за лечение на макулна дегенерация. За целта те ще се опитват да извършват подобни операции и в бъдеще, но с ретинални клетки. Те ще бъдат отгледани в лабораторни условия от стволови клетки. Очакванията са пациентите да бъдат лекувани до 5 години. След изтичане на този период ще се определи дали методът дава трайни резултати.

Поддържащо природно лечение на макулна дегенерация с доказан ефект

Лечението на макулната дегенерация трябва да започне възможно най-рано, за да се забави развитието на заболяването. Специалистите съветват да се приложи комплексна терапия като към нея се включат офталмопротективни продукти, съдържащи специфични очни пигменти и антиоксиданти. Те имат свойството да противодействат на свободните радикали и да намалят негативното им влияние върху очното здраве. Природният офталмопротектор, пръв избор на офталмолозите при допълващо лечение на макулна дегенерация, е Околут Дуо/Ocolut® Duo. Той има мощно антиоксидантно действие, благодарение на съдържащите се в него естествени очни пигменти – лутеин и зеаксантин. Те се натрупват избирателно в макулата и я предпазват от допълнително увреждане. Значително забавят прогресията на макулна дегенерация и активно подпомагат основното лечение.

Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Околут Дуо. Продуктът се дозира по 1 растителна капсула дневно, след хранене. Околут Дуо е напълно безопасен дори при продължителен прием.

borola