профилактика на катаракта

Много специалисти по очно здраве препоръчват храната като средство за профилактика на катаракта (перде на окото) – коварно очно заболяване, което се характеризира със замъгляване лещата на окото. Продължавайте да четете, за да разберете какви са мотивите им и какви храни да включите в менюто, за да се радвате на здрави очи.

Ето защо добрата храна може да се използва за профилактика на катаракта

Сред основните причини за развитие на катаракта са естествени фактори като напреднала възраст и дегенеративни процеси, които увреждат структурата на лещата на окото. Въпросните дегенеративни процеси в окото се ускоряват от натрупването на свободни радикали в организма или т.нар. оксидативен стрес. По мнение на специалистите това състояние е резултат най-вече от неправилен хранителен режим. Ето защо те разглеждат придържането към здравословно хранене като начин за намаляване на риска от катаракта. По думите им добрата храна предпазва от коварното очно заболяване основно възрастните, пушачите и хората, работещи ежедневно на компютър.

Здравословно хранене за профилактика на катаракта – ето какво трябва да включва

Антиоксидантите са вещества, които неутрализират вредното действие на свободните радикали. С оглед на това те са от съществено значение за предпазване от катаракта. Най-важните вещества с антиоксидантно действие, които благоприятстват здравето на очите и намаляват опасността от катаракта и други очни заболявания, са лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те се съдържат в плодовете и зеленчуците в ярки цветове, в пълнозърнестите продукти и морските дарове. Именно поради това тези храни задължително трябва да присъстват в ежедневното меню.

За максимална превенция на катаракта освен посочените храни, приемайте и…

За максимална защита от катаракта може да се разчита на приема на офталмопротективни природни продукти като Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор от продуктовата линия Околут съдържа пълен набор от основните вещества с антиоксидантно действие – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Благодарение на своето взаимодопълващо действие активните вещества в Околут Комби:

  • възстановява плътността на макулния пигмент
  • подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и остротата на зрението
  • забавя стареенето на очните клетки
  • предпазва и възстановява съдовете на ретината
  • благоприятства кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Освен че е ефективен, Околут Комби е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира е по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Иновативната технологична форма, в която се предлага – VGcaps – го превръща в идеално решение за вегани и вегетарианци. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola