зрението през бременността

Много бъдещи майки са изненадани от настъпващите промени в зрението през бременността. Кои са най-често срещаните зрителни нарушения през този деликатен период от живота на дамите, какви са главните причини за появата им и как да се предотвратят.

Най-честите причини за влошаване на зрението през бременността

Нарушенията в зрението на бъдещите майки се дължат основно на задържането на течности, промените в кръвообращението, по-големият обем кръв и колебанията в хормоналните нива. В повечето случаи те са временни. Отшумяват след раждането или след преустановяване на кърменето. Тежестта им зависи от общото състояние на организма и от наличието или отсъствието на очни заболявания.

Главните промени в зрението през бременността

Сухи очи

По време на бременност очите често са по-сухи от обикновено. Това причинява силен дискомфорт на жените, които носят контактни лещи. Появата на състоянието се обяснява с хормоналните изменения в организма.

Замъглено зрение

Задържането на течности през бременността може да доведе до морфологични промени на очната роговица. Те на свой ред могат да се проявят със замъглено или изкривено зрение.

Визуални разстройства, породени от прееклампсия

Зрителните проблеми по време на бременността може да са признак или последствие от развитието на прееклампсия – състояние, което се характеризира с високо кръвно налягане и наличие на белтък в урината. Бременните жени, които страдат от прееклампсия, са изложени на риск от временна загуба на зрението, повишена чувствителност към светлина, поява на зрителни аури или проблясващи светлинки в зрителното поле.

Проблеми с очите, свързани с диабетни прояви

Гестационният диабет е диабет, който може да възникне по време на бременността. Промените в нивата на кръвната захар, от своя страна, могат да повлияят малките кръвоносни съдове на очите и ретината и да засегнат зрението на дамите.

Натурално средство за профилактика на проблеми със зрението през бременността

Все повече офталмолози препоръчват на жените, които планират да имат дете, да приемат Околут Комби/Ocolut® Combi, за да се предпазят от проблеми с очите през бременността. Този 100% натурален офталмопротектор е първият у нас, който осигурява пълна грижа за очите и зрението. Благоприятното му действие върху органите на зрението се дължи на рационалната комбинация от очни пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсула на Околут Комби доставя на женския организъм оптимално количество лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Съставките са подбрани така, че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите и да подобряват остротата на зрението.

Околут Комби е напълно безопасен и има отлична поносимост. Приема се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Подходящ е за продължителна употреба.

borola